A másik embert nem tudod megváltoztatni. A hozzá fűződő viszonyodat, a képet, ami benned él róla, viszont igen.
Ez az, amiért felelősséget tudsz vállalni.

Azt tapasztalom, hogy az életünkben a legnagyobb galibát mindig az önmagunkhoz és a kapcsolatrendszerünk szereplőihez való érzések kuszasága és a rendezetlen viszonyulás következményekénti energiaveszteség okozza.

Mivel a másik embert nem tudod úgy hajlítani, hogy minden esetben kedvedre való legyen a viselkedése, érdemes átgondolni, hogyan tudod te nyugvópontra hozni a másik cselekvése, hozzád való viszonya által benned ébredő érzéseket, hogy az kevésbé vagy egyáltalán ne kérje időről időre a figyelmedet.

Hogy múltbéli, vagy a jelenben is élő kapcsolódásról van szó gyakorlatilag mindegy. Az érzések nem számolnak az idővel.

Ha pl. sebet ütött rajtad egy harminc évvel ezelőtti mondat és akárhányszor végig nézed az idővonaladat az élmény átélése azóta is, mintegy rajzszöggel rögzített postit ott virít… Akárhogy is távolítod el magadtól figyelmet kér.
Szomorúan, lemondással tekintesz rá vagy éppen hergeled magad, hibáztatod a másikat, csak azt érzed, hogy elveszik az erőd.
Vagy amikor igyekszel felmenteni őt… akkor sem egyenlítődik ki a mérleg két serpenyője.  Csak azt érzed fáj, szúr… rángatja a „szoknyád”.

Megteheted, hogy elfordulsz és nem veszel róla tudomást. Nem javaslom, mert így is úgy is befolyásolja az életed, csak púposodik a „szőnyeg” az alá halomra hányt vélt vagy valós sérelmektől.
Eredményesebb, ha figyelmet szentelsz neki és felfedezed azt, mivel tudod kiegyensúlyozni a történetet magadban. Mit tehetsz most azért, hogy ne gyengítsen le az az évtizedekkel ezelőtt elhangzott mondat?

És itt jöhet az UT! Amikor nincs megoldásod arra, hogy ezen a ponton hogyan tudsz segíteni önmagadnak.

Miért?
Mert a konzultáció során

  • a belső világoddal dolgozol, nem felelőst keresel, önmagadért vállalsz nagyobb felelősséget,
  • átrendeződik az önmagadhoz és az embertársaidhoz való viszonyulásod,
  • saját működésedről lesz közelebbi képed, Önmagad ismered meg,
  • visszanyered és akár a szeretésre is fordíthatod azt az erőt, amit a fájdalomra költöttél addig.

A felismeréstől a döntésig végig megyünk azon a folyamaton, aminek eredményeként újradefiniálhatod magad. Kijelölheted az utat, ami más irányt ad a gondolkodásodnak, szintet léphetsz, felvállalhatod az érzéseidet, kimondhatod az addig torkodat szorongató gondolatokat és egyenrangú félnek pozícionálhatod magad a kapcsolataidban.

Igen, egyetlen kétórás konzultáción. Van, amikor kevesebb idő is elég.

Ebben jó az Ultrarövid terápiás konzultáció. Nagyon jó!
Szeretem 💜

∼·∼
Kérlek, ha megosztod, tedd azt minden változtatás nélkül a forrás megjelölésével.
Köszönöm
Till Adél

Ultrarövid terápiás konzultáció